Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

29.05.2017

Πρόγραμμα Συνάντησης Εργασίας 31-5-2017

Πρόγραμμα–ημερήσια διάταξη της συνάντησης εργασίας με αντικείμενο (α) Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών και (β) Θέματα Κατάταξης Πανεπιστημίων και χρησιμοποίηση των σχετικών μεθόδων -εργαλείων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλος.

 

Πρόγραμμα Παρουσιάσεων Συνάντησης Εργασίας

Α) 10:00-11:30 Θέματα Πιστοποίησης Προγραμμάτων Σπουδών – Εφαρμογή Θεσμικού Πλαισίου

·         Χαιρετισμός Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή Μελέτιου-Αθανάσιου Δημόπουλου.

·         Χαιρετισμός της Προέδρου της ΑΔΙΠ, Καθηγήτριας Νικολέτας Παϊσίδου και παρουσίαση του θέματος «Η αναγκαιότητα και τα οφέλη της Πιστοποίησης».

·         Παρουσίαση της Γενικής Διευθύντριας της ΑΔΙΠ Χριστίνας Μπέστα  με θέμα «Πρότυπα Ποιότητας: Απαιτήσεις και τεκμηρίωση».

·         Παρουσίαση του Συντονιστή της ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ Κωνσταντίνου Μπουρλετίδη  με θέμα: «Επόμενες Ενέργειες των ΟΜΕΑ του ΕΚΠΑ – Χρονοδιάγραμμα και Διαδικασίες».

11:30 -12:00 Ερωτήσεις–Συζήτηση

12:00-12:15 Διάλειμμα 

Β) 12:15- 13:00 Θέματα Κατάταξης Πανεπιστημίων και χρησιμοποίηση των σχετικών μεθόδων–εργαλείων από τις ΟΜΕΑ του ΕΚΠΑ

·         Παρουσίαση του Υπευθύνου του Γραφείου Τύπου του ΕΚΠΑ και μέλους της Ομάδας του ΕΚΠΑ για τα συστήματα κατατάξεων / rankings Δημήτριου Κουτσομπόλη με θέμα: «Η παρουσία του ΕΚΠΑ στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης την περίοδο 2016-2017».

·         Παρουσίαση του Δρος Σπύρου Μπόλη, Προϊστάμενου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου ΕΚΠΑ με θέμα:  «Προτεινόμενες Ενέργειες για την βελτίωση της αναγνωσιμότητας και της διάχυσης του Ακαδημαϊκού Έργου του ΕΚΠΑ» (Ιστοσελίδες Τμημάτων, Google Scholar, δημιουργία backlinks).

·         Παρουσίαση του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας και μέλους της Ομάδας του ΕΚΠΑ για τα rankings Ιωάννη Τρουγκάκου με θέμα: «Η διεθνής απήχηση του ερευνητικού έργου του ΕΚΠΑ με βάση βιβλιομετρικούς δείκτες για την περίοδο 2000-2014 και δεδομένα από τη βάση δεδομένων Web of Science της Thοmson Reuters».

13:00 -13:30 Ερωτήσεις –Συζήτηση

Υλικό και παρουσιάσεις μελών της ΑΔΙΠ για τα θέματα και την εφαρμογή της πιστοποίησης των Προγραμμάτων Σπουδών μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα της Αρχής και συγκεκριμένα από τον υπερσύνδεσμο http://www.adip.gr/gr/news.php