Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

20.12.2017

Harvard University’s Center for Hellenic Studies, CHS – CCS Fellowships 2018

 

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard προσκαλεί μέλη ΔΕΠ από τις βαθμίδες του λέκτορος και του επίκουρου καθηγητή της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη δύο (2) ερευνητικών υποτροφιών στο πλαίσιο του Θερινού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα (CHS - CCS Fellowships in Harvard Summer Program in Greece, 2018).

ο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard (CHS) ιδρύθηκε το 1961, με σκοπό τη μελέτη και την ευρύτερη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Υπάγεται διοικητικά και επιστημονικά στο Πανεπιστήμιο Harvard  και εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Το 2008 το CHS εγκαινίασε στο Ναύπλιο ένα ομόλογο Κέντρο, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) Ελλάδος.

Το Harvard Summer Program in Greece είναι το αρχαιότερο και ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα Study Abroad του Harvard. Προσφέρει σεμινάρια ιστορίας, λογοτεχνίας και κοινωνικών επιστημών σε προπτυχιακούς φοιτητές του Harvard και άλλων πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα του 2018 θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου, στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη. Η συναφής ερευνητική υποτροφία καθιερώθηκε το 2008 και απευθύνεται έκτοτε σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια. Εφέτος προκηρύσσεται για τρίτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο, σε σχολές ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Στο περιθώριο του Θερινού Προγράμματος  προσκαλούνται, ως CHS Fellows, δύο μέλη ΔΕΠ ελληνικών πανεπιστημίων να παρακολουθήσουν μέρος των σεμιναρίων και των δράσεων  και να παρουσιάσουν την έρευνά τους στους καθηγητές και τους φοιτητές. Τα δύο μέλη ΔΕΠ διατηρούν την ιδιότητα του CHS Fellow επί δώδεκα μήνες.

Συνημμένη θα βρείτε τη σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε  να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο http://chs.harvard.edu/chsccsfellowships και να επικοινωνείτε με τον κύριο Ευάγγελο Κατσαρέλη, Συντονιστή Προγραμμάτων & Εκδηλώσεων του ΚΕΣ στον αριθμό τηλεφώνου 2752047030 (εσ.2) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekatsarelis@chs.harvard.edu.